horso by themepul

Sprememba odloka o samotestiranju

Spoštovani starši,

Vlada RS je 27. 10. 2021 sprejela Odlok o spremembi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Sprememba je dostopna na povezavi:

ODLOK

Novi Odlok prinaša spremembo v delu, ki se nanaša na samotestiranje na SARS – CoV – 2, in sicer sledeče, velja pa od 1. 11. 2021 dalje:

Učenci vseh razredov osnovne šole prostovoljno izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, pri čemer se samotestiranje opravi v domačem okolju. Samotestiranje se izvaja dvakrat tedensko v enakih presledkih (ponedeljek in sreda). Učencu OŠ pripada 10 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih učenec sam ali njegovi starši ali zakoniti zastopniki prevzamejo v lekarni s kartico zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta, če je učenec tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja.

Dne 28. 10. 2021 je Vlada odločila, da učenci/starši lahko teste za samotestiranje v lekarnah prevzamete že od vključno 29. 10. 2021. Stroški testov bremenijo proračun.

Na naslednji povezavi si lahko ogledate Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah, ki ga je dne 27. 10. 2021 pripravilo Ministrstvo za zdravje RS:

PROTOKOL

Ponovno vas prosim, da v šolo prihajajo le popolnoma zdravi otroci. Če se otrok zjutraj ne počuti dobro, ga boli glava, kaže znake prehlada, ima bolečnine v grlu, povišano telesno temperaturo, prebavne težave, naj ostane doma.

Z vljudnimi pozdravi,

Sonja Šorli

ravnateljica

Dostopnost