horso by themepul

Bralna značka

Dragi bralci!

Letos poteka 63. sezona branja za Bralno značkoBranje nas zvabi v drug svet, spodbuja našo domišljijo in blagodejno vpliva na naše duševno zdravje. Ni nujno, da je knjiga, ki jo izberete za bralno značko, s priporočilnega seznama, ki ste ga mlajši učenci prejeli v šoli, pomembno pa je, da je primerna za vašo starost, bralne sposobnosti in da jo razumete. Le tako boste v branju tudi uživali.

Mlajši učenci se o prebranih knjigah pogovarjate s svojimi razredničarkami in jih predstavite sošolcem. Starejši pripravite tudi zapis, pri pripravi vam je lahko v pomoč miselni vzorec,  upoštevajte pa tudi navodila učiteljic.

Priporočilni seznami prinašajo izbor gradiva, ki je na voljo tudi v naši šolski knjižnici, seveda pa velja, da učenec lahko prebere tudi katerokoli drugo knjigo, ki je primerna za njegovo starost in jo imate v domači knjižnici ali pa ste si jo izposodili v splošni knjižnici. Splošne knjižnice so bistveno bolj založene z gradivom, zato priporočamo, da jih obiščete, saj za osnovnošolce ni članarine..

Za učence od 6. razreda naprej priporočilnega seznama ni, velja zgoraj napisano. O prebrani knjigi v 6. razredu naredite miselni vzorec po navodilih, ki ste jih dobili pri slovenščini. Od 7. razreda naprej se o prebrani knjigi pogovorite s knjižničarko ali učiteljico slovenščine. Zaželeno je, da k “preverjanju” prebranega povabite sovrstnika ali sošolca, saj želimo, da sporočilo knjige doseže tudi druge bralce.

Marta Gorjup

  1. razred
  2. razred
  3. razred
  4. razred
  5. razred
Views: 101
Dostopnost