horso by themepul

Erasmus+ – Finska

Ker naša šola sodeluje v projektu Erasmus +, smo se učiteljice konec januarja 2024 podale na daljšo pot in teden dni raziskovale finski sistem poučevanja.

Erasmus+ je program Evropske unije, ki naslavlja mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa. Namen programa je dvig kakovosti izobraževanja in usposabljanja ter s tem krepitev socialne kohezije in konkurenčnosti gospodarstva Unije.

Obiskale smo šolo European school of Helsinki (Evropska šola v Helsinkih).

Po jutranjem sprejemu naše mentorice smo pričele z opazovalno nalogo in tako za nekaj dni postale del finskega šolskega sistema. Ker gre za mednarodno šolo, smo tako lahko prisluhnile številnim jezikom, ki jih za poučevanje uporabljajo tamkajšnji učitelji. Poslušni otroci so nas prijazno sprejeli in pokazali, da je znanje velik privilegij. Veliko učenja, nekaj proste igre na zunanjem igrišču ter zdravi obroki pripomorejo k uspešnejšemu sodelovalnemu učenju.

Za lažji vpogled v šolo nam je ravnateljica podala predstavitev, a tudi me smo imele priložnost predstaviti utrip naše šole. Nekaj pohval, idej in tudi kritik … a bistvo je, da se prav vsi trudimo in stremimo k enakemu cilju … otrokom podati čim več znanja v udobnem, prijetnem, kulturnem in varnem okolju.

Erasmus pozdrav!

Lara, Vesna, Bernarda in Polona 

Dostopnost