horso by themepul

Erasmus+ – Grki na obisku

V ponedeljek, 11. marca 2024, smo imeli na naši šoli priložnost gostiti čudovito skupino učiteljev in učencev iz Soluna (Grčija). Štirje učitelji in dvaindvajset učencev, se je podalo na potovanje, da bi z nami delili kulturne izkušnje in se povezali v okviru našega mednarodnega projekta.

Ob prihodu so nas navdušili z njihovo radovednostjo in željo po spoznavanju naše šole. Sprejeli smo jih s toplimi pozdravi in se skupaj odpravili na raziskovanje našega šolskega okolja. Medtem ko so se sprehajali po hodnikih, so se pogovarjali z našimi učenci, izmenjali izkušnje in delili smešne anekdote.

Glavni dogodek dneva pa so bile interaktivne delavnice, kjer so se učitelji in učenci združili v ustvarjalnem procesu. Skozi različne družabne igre in dejavnosti so spoznavali učence in način poučevanja na naši šoli ter se preizkusili v izdelavi sluzi (slime), kar je bilo za marsikaterega učenca prava senzacija.

Navdušenje je bilo še večje, ko so se učenci iz Grčije odpravili v našo telovadnico. Žarečih oči so opazovali opremo, ki je v njihovi šoli ni, in sproščeno uživali v rekreaciji. Zabavali so se tudi na šolskem igrišču, kjer so se pomerili v košarki.

Ko se je dan zaključil, smo se poslovili z občutkom hvaležnosti in zadovoljstva. Izkušnja je bila neprecenljiva za vse udeležene, saj smo se povezali prek meja kultur in ustvarili trajne spomine. Upamo, da bomo te mednarodne izmenjave še naprej negovali in razvijali ter se ponovno srečali s svojimi dragimi prijatelji iz Soluna.

Učiteljice Janja, Ida, Urška K. in Alina

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost