horso by themepul

Obisk pisateljice Jasminke Petrović

V torek, 21. novembra 2023, je svojo novo knjigo učencem predstavila pisateljica Jasminka Petrović:

Današnji literarni dogodek na naši šoli je bil izjemna priložnost za srečanje s priznano srbsko avtorico, gospo Jasminko Petrović, in predstavitev njenega novega romana “35 kalorij brez sladkorja”. Avtoričino delo ne le raziskuje svet mladinske literature, temveč tudi odpira pogovor o pereči temi anoreksije in motenj hranjenja.

Gospa Petrović se je izkazala kot izjemna avtorica, zavezana globokemu raziskovanju, ki skozi svoja dela prinaša realistične zgodbe sodobne mladine. Njena knjiga spodbuja razmislek in razpravo o ključnih vprašanjih, kar je v današnjem času še posebej pomembno.

Poleg same avtorice smo imeli privilegij gostiti tudi njeno urednico Vesno Kapuran, ki je s svojim strokovnim delom prispevala k nastanku tega izjemnega literarnega dela. Prav tako smo pozdravili glavno urednico založbe Malinc, Barbaro Pregelj, in njeno ekipo, ki omogoča, da pomembna dela najdejo pot do bralcev.

Obisk avtorice, urednice ter predstavnic založbe Malinc je nedvomno pustil trajen vtis na nas. Njihova predanost literaturi in deljenje izkušenj ter modrosti sta nas navdihnila, spodbudila k razmisleku in še okrepila zanimanje za literaturo med dijaki naše šole. Skupaj s tem izjemnim dogodkom smo pridobili dragocen vpogled v ustvarjalni proces in družbeni pomen literature.

Alina Morano

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost