Free Film camera Stock Photo - FreeImages.com
Oglej si poučni video posnetek

V petek, 20. 11. 2020, obeležujemo pomen zdrave, domače, sveže in v okoliških krajih pridelane hrane. Običajno v šoli izvedemo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk in opozarjamo na pomen zajtrka. Še kako drži: če je telo lačno, možgani razmišljajo le o tem in ne o šolskem delu. Letos vas vabimo, da si tradicionalni slovenski zajtrk privoščite doma, k zajtrku povabite vse člane vašega gospodinjstva in v sproščenem vzdušju položite temelje čudovitega dneva.

Izberite enega izmed spodaj naštetih jedilnikov:

  • črn ali ajdov kruh, maslo, med, jabolko, mleko,
  • polenta z mlekom, slive ali kaki,
  • prosena mlečna kaša z medom, mešani oreščki, hruška, nesladkan čaj,
  • ovseni kosmiči na mleku, narezano sezonsko sadje, voda.

Jedi lahko pripravite samostojno ali v družinskem krogu, mizo polepšajte s pogrinjki in … dober tek.

Po zajtrku ne pozabite pospraviti mize, pomiti in obrisati posodo ter jo zložiti v omare. Starši bodo hvaležni. 🙂

Tradicionalni zajtrk

Zakaj sveže jabolko vsak dan