horso by themepul

Erasmus + – Obisk s Tenerifov

V ponedeljek, 13. 5. 2024, so nas v okviru mednarodnega programa Erasmus+ na šoli obiskali štirje učitelji s Tenerifa.

Učitelji so hospitirali pri pedagoškem procesu in si ogledali, kako v naši šoli poteka pouk, se seznanili z metodami in oblikami dela ter si ogledali opremljenost učilnic s tehnologijo in drugimi didaktičnimi pripomočki. Obiskali so oddelke razredne in predmetne stopnje, si ogledali, kako poteka učna ura športa v 2. in 5. razredu ter izkustveno obarvana ura naravoslovja v 7. razredu. Podrobno so se seznanili z delom naše svetovalne službe ter dodatne strokovne pomoči in si z izvajalci pedagoškega procesa izmenjali izkušnje in ideje.

Izkušnja je bila zanimiva tudi za naše učence, saj so od učiteljev želeli izvedeti marsikatero zanimivost o Tenerifu in njihovi kulturi.

Učitelji so bili nad obiskom šole zelo zadovoljni, in so ob koncu obiska izkazali hvaležnost za sodelovanje. Z obiskom so pridobili vpogled v naš šolski sistem in vzgojno-izobraževalno delo na naši šoli. Upamo, da bomo z novimi prijatelji s Kanarskih otokov sodelovali tudi v prihodnosti in se tako s primeri dobrih tujih praks dodatno strokovno izpopolnjevali in prispevali k oblikovanju inovativnih učnih praks v mednarodnem okolju.

Lara Konečny Kovač

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost