horso by themepul

Erasmus+ – Grčija

Kot druga skupina učiteljev na naši šoli, ki sodeluje v projektu Erasmus+, smo se sredi februarja 2024 odpravile na jug Balkanskega polotoka, natančneje v Grčijo.

Pet dni smo spoznavale grški šolski sistem v drugem največjem mestu Grčije, Thessaloniki oziroma Solun. Obiskale smo javno šolo First experimental school of Thessaloniki.

Prvi dan nas je sprejela ravnateljica šole in njena pomočnica Athina, ki poučuje tudi angleščino. Po kratkem sprejemu in predstavitvi šole, smo vsak dan spremljale pouk pri posameznih predmetih od 1. do 6. razreda. Učitelji na šoli so bili zelo odprti, saj so nam dovolili, da smo lahko hospitalizirali pri njihovih urah. Učenci so nas bili zelo veseli in nas spraševali od kot prihajamo in kje je Slovenija. Kljub preprostim učilnicam, majhnemu betonskemu igrišču sredi stolpnic, so bili učenci zelo sproščeni, igrivi in motivirani za delo in učenje.

Zadnji dan po koncu pouka, smo si ob dobri grški hrani in pogledu na morje z gospo ravnateljico in učiteljico Athino, izmenjale veliko novih idej, metod učenja in spoznanj, ki jih bomo z veseljem uporabile pri našem delu.

Urška, Alina, Ida, Janja

Dostopnost