horso by themepul

Prireditev ob ponovni postavitvi kipa Karla Destovnika – Kajuha

V sredo, 24. 5. 2023, smo na šoli s kulturno prireditvijo obeležili ponovno postavitev kipa Karla Destovnika – Kajuha.

Kajuhova prireditev

V sredo, 29. 5. 2023, je na naši šoli potekala prireditev ob ponovni postavitvi kipa Karla Destovnika-Kajuha. Prireditve so se udeležili poleg učiteljev in delavcev šole tudi pomembni gostje iz MOL-a in Zveze borcev Slovenije.

Slavnostno prireditev  je odprl otroški pevski zbor s pesmijo Ljubljana zate. Po uvodnem govoru ravnateljice ga. Nine Grum sta Aleks in Blaž iz 8. a deklamirala pesem Kajuha: Slovensko pesem.

Sledila je projekcija z videom o delavnicah iz Kajuhovega kulturnega dneva, ki ga je pripravil Maj iz 9. b, kasneje pa nas je očarala Alja iz 9. b z nežnimi zvoki citer.

Kajuhovo pesem –  Naša pesem so učenci recitirali v različnih jezikih: v  nemščini, srbohrvaščini, angleščini in seveda tudi v slovenščini. Nato so učenke iz 4. a deklamirale pesem Mati padlega partizana. Ob spremljavi kitare Samuela iz 8. a sta učenki Mila in Zoja iz 7. b zapeli interpretacijo pesmi Češnjev cvet in Bosa pojdiva, dekle, obsorej.

Za konec je otroški pevski zbor zapel En češnjev cvet, Julka Žibert, predstavnica Zveze borcev, ravnateljica Nina Grum in predsednik šolske skupnosti Maj Abbas Jokhadar pa so položili cvetje ob Kajuhovem kipu.

                                                                                               Alja in Diellza, 9. b

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost