horso by themepul

Četrtfinale državnega nogometnega tekmovanja

22. 3. 2023, je na OŠ Trebnje potekal eden izmed osmih četrtfinalnih turnirjev v dvoranskem nogometu. Poleg domačinov in nas sta tekmovali še OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka in OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica. Prvo mesto so zasluženo osvojili Škofjeločani, saj so prikazali najboljšo igro. Drugo mesto pa je pripadlo našim zadnjim tekmecem, ki so na tekmi za napredovanje imeli malce več športne sreče od nas.

Naši učenci so dobro odigrali prvo tekmo in se prav nič niso ustrašili lanskoletnih polfinalistom. Lahko bi rekli, da smo današnjim zmagovalcem nudili največji odpor od vseh, a na koncu je nasprotnik znal kaznovati naše napake in nas premagal s 3 : 0.

Po tekmi počitka smo nadaljevali proti OŠ Ribnica in nekako narekovali tekmo od prve minute. Tekmo smo dokaj mirno pripeljali do konca z minimalno zmago 2 : 1, a že z mislijo na naslednjo odločilno tekmo, ki je sledila takoj po tej.

Tretja tekma pa je že odločala o tem ali nam bo uspelo nadaljevati v polfinalnem delu tekmovanja ali pa se bo za nas žal končalo.

Zaradi slabše gol razlike je našim učencem zadostovala le zmaga. In začeli smo res odločno. Iz napada v napad smo si ustvarili lepe priložnosti za zadetek. Kot po čudežu je bil ob polčasu rezultat še vedno 0 : 0, za kar se domačini lahko zahvalijo le vratarju, ki je obranil mogoče in nemogoče. V drugem polčasu so se prebudili tudi domačini in začeli z udarci (predvsem od daleč) malce ogrožati naš gol. In prav po enem od strelov od daleč je nasprotnik dosegel zadetek. V igro smo se vrnili že v naslednjem napadu ter rezultat izenačili in ponovno naredili tekmo napeto. Pet minut pred koncem smo se odločili za igro na vse ali nič in pričeli igrati tudi z vratarjem. Nekajkrat smo bili nevarni, a nasprotnik je pametno prekinjal naše napade, tudi s prekrški. In prav po našem prostem strelu pred nasprotnikovem golom je vratar žogo ujel in jo vrgel v protinapad, kjer je bil najhitrejši njihov igralec in žogo z glavo poslal v prazen gol.

V polfinale sta se tako uvrstili OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka in OŠ Trebnje. Moramo pa resnično pohvaliti igralce naše šole za pristop, trud in odlično zastopanje naše šole v NOVIH dresih.

Za našo šolo so igrali:

Jaka in Svit Mlekuž, Filip Miletić, Ian Borić, Kian Kantarević, Adin Duranović in Svit Veselinović Žökš

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost