horso by themepul

Vabilo k sodelovanju

TEDEN smo na predlog društva podaljšali vse do počitnic.

Spoštovani starši!

V letošnjem Tednu pisanja z roko bo sodelovalo rekordnih 317 udeležencev, predvsem osnovnih in srednjih šol. Med njimi je tudi naša šola. Letošnja osrednja tema je Pišem z roko, ker …

Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. Kljub temu v času sodobne tehnologije vse manj pišemo z roko, mladi pa tudi vse manj pišejo s pisanimi črkami.

Vabimo vas, da svoje misli o pomenu pisanja z roko zapišete in jih vaši otroci prinesejo v šolo, mi pa jih bomo razstavili – s tem bomo dali učencem na ogled ne samo misli o pomenu pisanja z roko, ampak tudi mavrico različnih pisav – pisava vsakega človeka je neponovljiva in zanimiva. Veseli bomo vaših zapisov, pričakujemo jih do tega četrtka, 20. januarja 2022. Dejavnosti je Društvo Radi pišemo z roko podaljšalo vse do počitnic, zato povabilo k sodelovanju še velja.

Več o pomenu pisanja z roko in še druge zanimive vsebine najdete na spletni strani Društva Radi pišemo z roko.

Marta Gorjup

Dostopnost