horso by themepul

NAGOVOR RAVNATELJICE – 2. DEL

Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Že smo zakorakali v tretji teden našega in vašega dela na daljavo. Učenci, verjemite mi, da vas že zelo pogrešam. Naša srečanja v razredu, na hodnikih, ves živžav, ki je bil vsakodnevno prisoten na šoli. Žal, ne vemo, kako dolgo bo vse to še trajalo, šolsko leto pa si vsi želimo uspešno zaključiti. Delo na daljavo je za vse nas in vas nov izziv in nov način dela, ki za nikogar ni enostaven, prav pa je, da imate učenci reden stik s šolo, z učitelji in učenjem. Tukaj, spoštovani starši, veliko pomagate nam in vašim otrokom. Pri tehničnih zadevah imate nekateri kar nekaj težav, ki jih bomo poskušali rešiti z donacijami aparatur, ki jih bodo donirala podjetja in društva v sodelovanju z MOL in Zavodom za šolstvo. Akcija je v teku.

Starši, spodbujate svojega otroka pri delu, mu ponudite tudi pomoč pri razlagi snovi, seveda kolikor lahko. Ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalnih znanj, ki so za življenje izrednega pomena. Z otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela – delo za šolo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami (oziroma z vašimi družinskimi člani).

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Ne bi želela, da ta šolski način dela med vas vnaša nemir in nesoglasja, in da bi se slabo počutili. Naj bo to za vse nas preizkušnja in naj poveže nas, vas, družine. Saj družina je najpomembnejša celica v življenju človeka, ne krhajmo teh vezi, naj postanejo še trdnejše. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. Skupaj zmoremo.

Drage sodelavke in sodelavci, hvala vsem, ker vem, da se trudite po najboljših močeh. Vsak posameznih je svojevrsten ustvarjalec. Vsi ste se znašli v situaciji, ki je doslej nismo imeli in čez noč ste morali prilagoditi načine in metode dela.

Prijazno vas pozdravljam, Sonja Šorli, ravnateljica

Dostopnost