horso by themepul

ŠPORTNI DAN V 5.b

Kako smo šli najprej na squash in potem na kros

V šoli smo se dobili ob 8.30 in potem, kot ste verjetno ugotovili z naslova, šli najprej na squash in nato na kros. Na squashu je bilo zabavno. Zanimiva igra, ampak v resnici dokaj enostavna. V paru sem bila s Taro in Kajo. Menjavale smo se, saj lahko naenkrat igrata le dva. Po uri in pol igranja smo odšli na rugby igrišče, kjer smo tekli kros kot vsako leto. Na začetku smo bili vsi živčni, a ko smo začeli teči, nas je minilo. V cilj nisem pritekla med zadnjimi. Je pa res hecen tisti občutek, ko je nekdo pred tabo  in imaš še možnost, da ga prehitiš. Ko vidi, da prihajaš, pohiti, ti si pa rečeš » Dost` mi je tega« in ga prehitiš za centimeter ali še manj. No, po zadnjem delu – podelitvah – smo odšli v šolo, nekateri s priznanji v rokah, nekateri brez. Še tole smo napisali, zato ne morem reči, da smo šli takoj domov.

Katja, 5. b

 Športni dan

Ob prihodu v šolo smo izdelali kartončke, ki smo jih potrebovali za kros, nato pa smo se odpravili v Squashland. Squash je dvoranski šport, ki je nastal v Angliji. Igraš sam ali v paru. Za igro potrebuješ lopar, zaščitna očala in žogico iz trde gume. Žogica je votla in vsebuje kapljico vode ter se ne odbija. Po uri in pol igranja smo se odpravili mimo novih športnih objektov do rugby igrišča, kjer smo tekli kros. Kros je vrsta teka. Pomeni tek po travi, gozdu, skratka v naravi. Za ta šport potrebujemo pravzaprav le športno oblačilo in obutev. Tečemo lahko tudi pozimi.

Ivona, 5. b

Imeli smo se lepo

Danes, 1. 10. 2019, smo imeli športni dan. Najprej smo šli v Squashland, kjer smo igrali squash. Za to igro potrebujemo lopar, žogico s piko, zaščitna očala ter športno oblačilo in obutev. Igrali smo uro in pol, nato pa odšli na kros. Vsi smo se potrudili in srečno prečkali cilj z dobrim rezultatom. Nato sta sledila podelitev priznanj in odhod v šolo. Ta športni dan nama je bil zelo všeč.

Cene in Kian, 5. b

Dostopnost