
Naša šola je že od leta 1994 vključena v Slovensko mrežo zdravih šol in naše delovanje smo predstavili tudi na sejmu Narava – zdravje v soboto, 4. oktobra 2025. Učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane so z mentorico Aljo Lamberger želeli predstaviti, kako pomemben obrok je zajtrk, zato so pripravili dva namaza, skutnega z drobnjakom in medenega, ki so ju postregli z različnimi vrstami kruha (koruzni, ajdov z orehi, polnozrnati). Učenci so pripravljali tudi smoothije in obiskovalcem postregli še z limonado, z dodatkom mete in melise. Obiskovalce stojnice NIJZ, kjer se je predstavljala Slovenska mreža zdravih šol, smo povabili še, naj rešijo kratko anketo o zajtrku – velika večina je odgovorila, da redno zajtrkujejo, povprašali smo jih tudi, iz česa je sestavljen njihov najljubši zajtrk, a za to moramo odgovore še pregledati in strniti, saj so zelo raznoliki.
Ker smo v tednu otroka, smo obiskovalce povabili še, naj z nami delijo prijazno besedo in tako smo ustvarili drevo prijaznih besed. Učenci so se izkazali s svojim prijaznim pristopom do obiskovalcev in razlago o pomenu zajtrka, marsikateremu obiskovalcu pa tudi razložili, kje je naša šola in kaj počnemo.
Alja Lamberger, Barbara Perhaj in Marta Gorjup
Fotografije: Blažka Smolič (NIJZ), Nina Grum





