horso by themepul

Italijanska energija je preplavila našo šolo!

Ponedeljek, 20. 5. in torek, 21. 5., sta bila pri nas v znamenju italijanskega vzdušja, saj smo gostili učence in učitelje iz Fonda. Čeprav je nevihta grozila z razmočenimi načrti, sta bila to dneva, prežeta s smehom, učenjem in medkulturnim povezovanjem.

Naš kolektiv je stopil skupaj kot eno, da bi gostom omogočili nepozaben obisk. Obiskovalci so bili toplo sprejeti, zato ne preseneča, da so se hitro počutili kot del naše šolske družine. Posebej bi želeli pohvaliti naše učence za njihovo gostoljubnost in odprtost. Z veseljem smo organizirali številne delavnice in aktivnosti, ki so navdušile tako naše učence kot goste iz Italije.

Med obiskom smo gostom in učencem naše šole omogočili, da so se vključili v različne aktivnosti, kot so izdelava lesenih knjižnih kazalk, izdelovanje EKO zapestnic prijateljstva, športne in družabne igre, izdelovanje Kajuhovih kroglic, delavnica izdelovanja torbic iz starih majic, vodenje po šoli in mestu in še mnogo več.

Italijanski učenci so si izjemno želeli videti Zmajski most, ki je eden izmed simbolov našega mesta. Kljub hudi nevihti smo jim željo izpolnili, pri čemer pa italijanski šofer avtobusa ni pozabil niti na spremljevalce, saj nam je pred ogledom mesta ob vstopu na avtobus pričaral pravo italijansko vzdušje in serviral odličen espresso.

Obisk je bil nepozaben, in ponosni smo, da smo lahko gostili tako prijetne in radovedne goste. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja, saj bomo njihovo šolo s skupino učencev obiskali že naslednji mesec in tako še naprej gradili mostove med našo šolo in svetom.

Več si lahko pogledate v videoposnetku.

Alina Morano

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost