horso by themepul

V četrtek, 15. 6. 2023, smo se na Valeti poslovili od generacije 2014 – 2023.

Dopoldne smo še zadnjikrat vstopili v šolo kot devetošolci in pripravljali še zadnje malenkosti za tako težko pričakovan večerni dogodek. Šolsko telovadnico so morali spremeniti v prireditveni prostor, povaditi sam potek valete in okrasiti hodnike. Začeli so z napihovanjem balonov, prinašanjem stolov ter miz. Sledil je hitri pregled poteka same valete in še dogovor kako z zahvalami, rožami ter kdaj kdo nastopa. 

Da je na koncu scensko in sam potek valete potekal v nekem prijetnem vzdušju se moramo na tem mestu najprej zahvaliti ekipi učiteljic (ga. Marjana, ga. Špela in ga. Petra), ki je poskrbela, da je scena na koncu res izgledala prečudovito. Ne smemo pozabiti tudi na g. Grego, ki je s svojim izkušnjami in znanjem priskočil na pomoč ter odlično skrbel za zvok in sliko. Da so bila vsa priznanja in pohvale napisane sta poskrbeli go. Marta in go. Marjeta. Zelo velik del odgovornosti je prevzela ga. Sanela s svojo ekipo v kuhinji. Za ta dan so skupaj dihali vsi od čistilk do hišnika, vodstva šole in učiteljev.  

In vse se je začelo zares nekaj minut čez 19. uro. Telovadnica je bila že polno zasedena od povabljenih in ko so v ta slavnostni prostor vstopili še valetanti in valetantke se je v zraku takoj začutil ponos. Res jih je bilo lepo videti, kako odločno in odraslo so stopali po parketu in kako lepo so bili vsi urejeni. Opaziti je bilo s kako velikimi očmi in ponosom so jih opazovali njihovi starši in prav nič manj njihova razrednika in ostali povabljeni.  

Sledil je otvoritveni ples. Mogoče so prvo minutko bili še malce zadržani a s prvim aplavzom se jim je vidno »odprlo« in začetna trema je bila mimo ter so brez težav odlično opravili s tem delom.  

Po plesu je sledila pohvala s strani učiteljice plesa Maje, ki jih je na ta dan dobro pripravila. Če bi vedeli, da bo po tem, ko bo na oder povabila go. ravnateljico odšla, bi se ji učenci že na tistem mestu zahvalili s šopkom. Tako pa so jo kasneje za manj iskali.  

Mikrofon je prevzela ga. ravnateljica Nina Grum in z vzpodbudnim govorom nagovorila prav vse na tem dogodku. Čeprav je bil to njen prvi govor na valeti v vlogi ravnateljice tega ni bilo opaziti in je spretno obračala besede, kot bi to počela že vrsto let. Tudi ge. ravnateljici se moramo zahvaliti, da je uslišala naše želje in pomagala pri tem, da je ta letošnja valeta po mnenju mnogih bila ena boljših. Verjetno je veliko vlogo odigral najem projektorja in velikega platna, ampak vseeno brez močne povezanosti devetakov in zaposlenih takšnega efekta ne bi bilo možno doseči.  

Na vrsti so bile podelitve spričeval, pohval, priznanj… Najprej učenci in učenke 9.a in na to še njihovi vrstniki in vrstnice iz b. razreda. Res je bilo kar nekaj izjemnih učencev in učenk v tem letniku. Izpostaviti je potrebno tudi, da je med samo podelitvijo prišlo do trenutka, ki ga je težko opisati z besedami. To se je zgodilo po tem, ko je ravnateljica končala z naštevanjem vsega doseženega v tem letu učencu 9.b razreda Maju Abbasu Jokhadarju. Prav vsi prisotni so v telovadnici vstali in od vsega srca zaploskali za te njegove izjemne uspehe. Športnik leta v tem šolskem letu 2022/2023 pa je postal Aleks Jelesić.

Premierno je po podelitvi spričeval sledil tudi vpis učencev v zlato knjigo.

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost