horso by themepul

EKOšola – Sejem Altermed

V soboto, 18. marca 2023, se je na sejmu Altermed v Celju v okviru Ekošole že tradicionalno predstavila tudi Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha.

Učenci 4. in 5. razreda, Izabela, Tina, Kiara, Majda, Anže in Tine, so pod mentorstvom učiteljic Jerneje, Petre, Polone in Vesne na stojnici z naslovom »Pira – zdrava žitarica« obiskovalcem zavzeto predstavljali pozitivne lastnosti pire in ponujali različne dobrote iz tega starodavnega zdravega žita.

Na poti domov so učenci zbrali misli in na list papirja zapisali utrinke s celotnega dne. Takole so zapisali:

V soboto, 18. 3. 2023, smo se odpravili na Celjski sejem. Z vlakom smo se pripeljali v Celje.

Prispeli smo do sejma in na svoji stojnici začeli predstavljati piro in hrano, ki jo lahko pripravimo iz nje. Malo smo se razgledali po sejmu. Nato smo odšli na oder in zaplesali svoj ples. Potem smo začeli peči palačinke. Vsi so rekli, da so zelo dobre. Potem smo pospravili stojnico in učiteljice so nam povedale, da imajo za nas presenečenje. Odpravili smo se v McDonald´s. Vsak si je izbral svoj meni – burgerje ali nagce. Ko smo pojedli, smo lahko šli na igrala. Na konci smo si še kupili sladkorno peno in odhiteli na vlak proti Ljubljani. Ugotovili smo, da bomo mogoče zamudili vlak, zato smo skoraj cel čas do postaje tekli. Vlaka na srečo nismo zamudili. Nato smo se zopet vozili eno uro in pol do Ljubljane.

Najbolj nam je bil všeč McDonald´s. Ta dan bi z veseljem še enkrat ponovili.

https://youtu.be/TCt6Q6Hhwdg

Post Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost