horso by themepul

Obisk Odprte kuhne in Čokoljane

V petek smo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet sodobna priprava hrane šli na Odprto kuhno. Ponudba je bila velika.Sprehajali smo se od stojnice do stojnice in opazovali, kaj ponujajo, kako diši in tudi kaj poskusili. Ponudniki so ponujali slovensko in tujo hrano, od tujih se spominjam španske rižote in belgijskih vafljev. Poskusila sem kitajske rezance s piščancem. Ta jed ni imela posebnega vonja , bila je grde rjave, nič kaj mamljive barve, ampak je bila okusna. Pri stojnici s palačinkami je zelo dišalo, drugod pa smo si nekateri marali zatisniti nos. (Tisa)

Poskusila sem kitajske rezance z zelenjavo, bili so odlični in dišali so fenomenalno. Naslednji dan pa smo odšli na festival Čokoljana. Kupila sem si čokoladne žličke, eno iz mlečne in eno iz bele čokolade.  Kupila sem si tudi vaflje. (Neli)

Na Odprti kuhni mi je bilo zelo všeč. Najprej zaradi tega, ker sem očiju kupila čili, ki mu je bil zelo všeč in ker sem poskusila kitajske rezance z zelenjavo, ki so bili res dobri. Naslednji dan, ko smo odšli na največji festival čokolade Čokoljana, sem poskusila vaflje z nutelo in rozastimi srčki iz sladkorja. Za mami in očija sem kupila praline. (Lana)

Na obeh dogodkih so uživale moje brbončice. Razvajala sem jih s kitajskimi rezanci in različnimi vrstami čokolade. Najbolj mi je bila všeč velika izbira čokolade. (Umihana)

Na Odprti kuhni smo si ogledovali, poskušali in vonjali različne jedi. Poskusila sem kitajske rezance z zelenjavo. Bili so zelo okusni. V soboto smo na Čokoljani poskušali in kupovali čokolade. Bile so zanimivih oblik in okusne. (Iza)

Meni so bili všeč kitajski rezanci in te sem tudi kupila. Bili so zelo okusni. V soboto smo odšli na festival čokolade. Tam je bilo veliko izbire in zelo visoke cene. Kupila sem si liziko, sladkorno peno, dve čokoladni žlici in čokoladne kroglice. (Lea)

Dostopnost