Predmet: NAČINI PREHRANJEVANJA
Kratica: NPH
Razred: 9.
Učiteljica: Marjana Tratnjek Pavc
Število ur: 1 tedensko (2 uri na vsakih 14 dni)
Izbirni predmet je smiselno nadaljevanje predmeta Sodobna priprava hrane. Temelji isto na praktičnem delu v gospodinjski učilnici, s tem da spoznamo tu vsebine še dodatno nekatere zanimive vsebine in sicer:
- Temeljna načela prehrane v različnih starostnih obdobjih (nosečnost, dojenčki, otroci, odrasli…)
- Pomembnost zdrave prehrane za našo prehranjenost
- Tradicionalni in drugi načini prehranjevanja (vegetarijanstvo, bioprehrana…)
- Prehrano v posebnih razmerah (vojna, suša, bolezni…)
Predmet temelji na seminarskem delu, obisku prehranske strokovnjakinje, z obiski spoznamo pripravo različnih jedi, udeležimo se sejma Narava -Zdravje…
Predmet se oceni pisno ali ustno enkrat v konferenci.
POVEZAVE
Biologija, Kemija, Športna vzgoja, Medicina, Živilska tehnologija, Gospodinjstvo