Oktober – mesec šolskih knjižnic

Tudi v naši knjižnici smo z različnimi dejavnostmi praznovali mesec šolskih knjižnic. Med drugim so učenci 4. razreda sodelovali v slovenski izmenjavi knjižnih kazalk, učenci od 5. do 9. razreda pa v mednarodni izmenjavi. Kazalke, ki so jih izdelali učenci, so tokrat potovale na OŠ Loka Črnomelj, na Madžarsko, Hrvaško, Portugalsko in v Litvo. Učence iz Litve smo spoznali tudi preko Skypa. Kaj smo izvedeli? Na naši šoli je enkrat manj učencev. Pouk v Litvi začnejo ob osmih, imajo daljše odmore, učenci imajo šolske uniforme. Najbolj smo bili začudeni nad tem, da so v šoli dovoljeni mobilni telefoni. Litva leži v drugem časovnem pasu, naš pogovor se je začel ob enajstih, pri njih je bila ura že poldne. Mesto Prienai, od koder so naši vrstniki, ima približno 8000 prebivalcev.

 

 


KNJIŽNIČARSKI KROŽEK

Si želiš spoznati knjižnico?

Vabim te h knjižničarskemu krožku. Spoznal boš, kako poteka delo knjižničarja in se v njem preizkusil. Skupaj bomo odkrivali, kaj se skriva v knjižnici poleg knjig. Poskrbeli bomo, da bo knjižnica lepo urejena in se bo v njej vsakdo dobro počutil. Naš čas bomo namenili tudi branju, spoznavanju različnih spletnih strani, povezanih s knjigami in branjem, obiskali pa bomo tudi slovenski knjižni sejem.

Ne pozabi oddati prijavnice!

__________________________________________________________________________________________________________________________

2. nacionalni mesec skupnega branja bo potekal od 8. septembra, ko je mednarodni dan pismenosti do 11. oktobra 2019, ko se zaključi teden otroka.

Pridružili se bomo pobudi in v tem šolskem letu ob petkih 1. šolsko uro skupaj brali pri vseh predmetih 15 minut.

Tudi v letošnjem šolskem letu ste povabljeni k branju!